آلمان دارای معتبرترین سیستم آموزشی است؛ در دانشکده حقوق این کشور روی یادگیری تئوری و عملی تمرکز میشود. به عنوان دانشجوی بینالملل میتوانید در دانشگاههای حقوق آلمان با صرف کمترین هزینه آموزش ببینید و فرصت ورود به بازار کار جهانی را به دستآورید. در این مقاله، به صورت جامع تحصیل حقوق در آلمان، شرایط پذیرش، دانشگاههای برتر، درآمد این رشته و… را مورد بررسی قرار میدهیم.
شرایط رشته حقوق در آلمان؛ چگونگی اخذ مدرک
به منظور اخذ مدرک حقوق در آلمان، دانشجویان باید در آزمون شرکت کرده و دوره آموزشی شش ساله را طی کنند. در ابتدا، دانشجویان باید یک دوره چهارساله در مقطع کارشناسی را پشت سر بگذارند. سپس، دانشجویان لازم است که در آزمون دولتی نیز شرکت کنند. در مرحله اول، دانشجویان حقوق باید دوره دو ساله کارآموزی (Referendarzeit) را طی کنند تا تمام جوانب سیستم حقوقی را آموزش ببینند. دانشجویانی که دوره کارآموزی در دادگاههای مدنی و کیفری را به اِتمام میرسانند، باید در آزمون دوم نیز شرکت کنند. دو طول دوره کارآموزی، دانشجویان باید در کلاسهایی شرکت کنند که دروس در آنجا توسط وکلاً و قضات تدریس میشوند. دستمزد پرداختی به دانشجویان نیز توسط دولت آلمان تأمین خواهد شد. علاوه بر این، دانشجویان میتوانند از بورسیه تحصیلی آلمان بهرهمند شوند که میتواند بخشی از هزینههای تحصیل و زندگی را پوشش دهد. بعد از اینکه در دو آزمون ورودی، دانشجویان حقوق موفق به کسب نمره قبولی شدند، به عنوان وکیل یا قاضی میتوانند شغل خود را شروع کنند.
شرایط پذیرش رشته حقوق در آلمان
دانشکدههای حقوق معیارهایی را برای پذیرش متقاضیان در نظر میگیرند. دانشگاههای معتبر دارای نرخ پذیرش پایینتر و شرایط ثبت نام سختتری هستند. در این بخش با انواع شرایط پذیرش رشته حقوق در آلمان آشنا میشوید.
- ارائه گواهی دیپلم و ریزنمرات برای ورود به مقطع کارشناسی حقوق لازم است.
- متقاضیان باید مدرک لیسانس یا معادل آن را برای تحصیل در مقطع ارشد حقوق ارائه دهند.
- دانشجویان با توجه به رشته و دانشگاه محل تحصیل باید مدرک زبان انگلیسی آیلتس 5. 6 یا تافل 95 را ارائه دهند. در صورت تحصیل به زبان آلمانی باید مدرک مانند DSH 2، DSH 3 و TestDaf را هم ارائه دهید.
- برخی از دانشگاهها برای پذیرش در مقطع دکتری از متقاضیان درخواست میدهند که سوابق کاری خود را هم ارائه دهند.
- از سایر شرایط پذیرش رشته حقوق در آلمان میتوان به ارائه توصیهنامه و انگیزهنامه قوی اشاره کرد.
دلایل تحصیل در رشته حقوق در کشور آلمان
امروزه به دلایل مختلف بسیاری از دانشجویان بینالملل به تحصیل حقوق در آلمان روی آوردهاند. آلمان، سیستم آموزشی با کیفیت بالایی دارد و به همین خاطر دانشگاههای این کشور دارای شهرت زیادی در سراسر جهان هستند. در دانشکده حقوق، مطالب نظری به صورت دقیق و جامع براساس روشهای نوین تدریس به دانشجویان آموزش داده میشوند. در دانشکدههای حقوق آلمان میتوانید در هر یک از رشتههای حقوقی مانند حقوق بینالملل، تجارت و… ادامه تحصیل دهید.
از دلایل دیگر تحصیل در رشته حقوق در دانشگاههای آلمان میتوان به هزینه مقرون به صرفه آموزش اشاره کرد. در مقایسه با کشورهای دیگر، هزینه زندگی در آلمان نسبتاً پایینتر بوده و آموزش نیز در دانشگاههای دولتی رایگان است. به علاوه، آلمان در لیست کشورهای چندفرهنگی قرار میگیرد که دانشجویان را از سراسر جهان جذب میکند. تحصیل در رشته حقوق آلمان به دانشجویان این فرصت را میدهد که با افراد دارای فرهنگهای مختلف آشنا شوند. همچنین، در آلمان به رشته حقوق اهمیت زیادی داده میشود؛ این کشور نقش مهمی را در شکل دادن به قوانین اتحادیه اروپا ایفا میکند.
تحصیل حقوق در آلمان به دانشجویان کمک میکند که به فرصتهای شغلی زیادی دسترسی داشته باشند. در واقع، عواملی مانند اقتصاد قوی و محیط کسب و کار بینالملل، به دانشجویان در دستیابی به فرصت شغلی بهتر کمک زیادی میکنند. همچنین، مدرک حقوق دانشگاههای آلمان دارای اعتبار بینالمللی است و موردپذیرش کشورهای مختلف در سطح جهان قرار میگیرد. با در دست داشتن مدرک حقوق میتوانید در کشور خودتان در بهترین موقعیتهای شغلی مشغول به کار شوید.
بورسیه تحصیلی برای دانشجویان حقوقی در آلمان
به دانشجویان بین الملل برای تحصیل حقوق در آلمان بورسیههایی ارائه میشود. در این بخش، لیستی از بورسیههای تحصیلی برای دانشجویان حقوق را در اختیارتان قرار میدهیم.
- بورسیه تحصیلی DAAD
بورسیه (DAAD) به دانشجویان رشته حقوق برای تحصیل مقرون به صرفه در دانشگاههای آلمانی اعطاء میشود. بورسیه DAAD رشته حقوق، هزینههای زندگی دانشجویی، سفر یا تحصیل در آلمان را پوشش میدهد. با دریافت بورسیه DAAD در آلمان ، مبلغ ۸۵۰ یورو به دانشجویان واجد شرایط به صورت ماهیانه پرداخت میشود. این بورسیه، برای کمک به دانشجویان حقوق جهت انجام پروژههای تحقیقاتی، کمک هزینه به ارزش ۴۶۰ یورو به صورت سالیانه را نیز ارائه میدهد. دانشجویان با اخذ این کمک هزینه از حق بیمه درمانی نیز بهرهمند خواهند شد. - بورسیه ماکس پلانک
بورسیه ماکس پلانک برای انجام کارهای تحقیقاتی به دانشجویان تعلق میگیرد. دانشجویان دوره دکتری و فوق دکتری واجد شرایط اخذ بورسیه ماکس پلانک هستند. بورسیه ماکس پلانک، هزینههای تحصیل دانشجویان در آلمان را تأمین میکند. دانشجویان با اخذ این بورسیه، به میزان ۱۳۶۵ الی ۲۳۰۰ یورو ماهیانه دریافت خواهند کرد. - بورسیههای بنیاد Heinrich Böll
دانشجویان بینالمللی رشته حقوق میتوانند بورسیه بنیاد Heinrich Böll را دریافت کنند. مبلغ بورسیه میتواند از ۷۵۰ تا ۸۵۰ یورو در ماه متغیر باشد. به علاوه، این نوع بورسیه، هزینههای بیمه درمانی و تحصیل را هم پوشش میدهد. - بورسیه تحصیلی KAS
بورسیه تحصیلی Konrad Adenauer Stiftung از سایر کمک هزینههایی است که دانشگاههای آلمانی به دانشجویان حقوق ارائه میدهند. کمک هزینه KAS براساس نیاز مالی و سوابق تحصیلی دانشجویان به آنها اعطاء میشود. - بورسیه بنیاد فردریش ایبرت
بنیاد فردریش ایبرت به دانشجویان رشته حقوق بورسیه تحصیلی با توجه به نیاز مالی آنها اعطاء میکند. بورسیه بنیاد فردریش ایبرت، هزینههای شهریه، زندگی و تحصیل را پوشش میدهد. - بورسیه Deutschlandstipendium
برخی از دانشگاههای آلمانی به دانشجویان حقوق بورسیه Deutschlandstipendium ارائه میدهند. ماهیانه 300 یورو کمک مالی به دانشجویانی داده میشود که بورسیه Deutschlandstipendium را دریافت کرده اند. نیمی از بودجه این بورسیه توسط دولت تامین میشود.
درآمد رشته حقوق در آلمان
بازار کار برای متخصصان حقوقی در آلمان تا حدودی رقابتی است؛ اما فرصتهای شغلی زیادی در این کشور وجود دارد. افراد دارای مدرک حقوق میتواند به عنوان وکیل، منشی حقوقی، قاضی و… مشغول به کار شوند. مشاغل حقوقی در کشور آلمان درآمد خوبی دارند. به عنوان مثال، یک وکیل به صورت متوسط بین ۷۱ الی ۱۳۰ هزار یورو در سال درآمد دارد.
به صورت کلی میزان حقوقها در آلمان با توجه به تجربه، تخصص، موقعیت مکانی و تحصیلات افراد تعیین میشوند. افراد دارای مدرک دکتری، ارشد و کارشناسی حقوق به صورت تقریبی ۱۱۴، ۶۸ و ۴۳ هزار یورو درآمد خواهند داشت. در شهرهای بزرگ مانند برلین (Berlin)، فرانکفورت (Frankfurt) و مونیخ (Munich) نسبت به شهرهای کوچکتر، افراد دارای مدرک تحصیلی حقوق، میزان درآمد بیشتری دریافت میکنند.
ادامه تحصیل در رشته حقوق در آلمان
بسیاری از علاقهمندان به آموزش تصمیم میگیرند که دوران تحصیلی خود را در آلمان طی کنند. تحصیل در رشته حقوق دانشگاههای آلمان در دورههای مختلف از کارشناسی گرفته تا دکتری امکانپذیر است. علاوه بر این، تحصیل در مدارس آلمان نیز یکی از گزینههای جذاب برای دانشآموزان است. آلمان با سیستم آموزشی پیشرفته و متنوع خود، محیطی مناسب برای تحصیل در مدارس فراهم میکند که از ابتدایی تا دبیرستان فرصتهای عالی برای رشد علمی و فرهنگی در اختیار دانشآموزان قرار میدهد. دانشآموزان خارجی نیز میتوانند با پذیرش در مدارس آلمان از کیفیت بالای آموزش بهرهمند شوند.
- تحصیل رشته حقوق آلمان در مقطع لیسانس
بسیاری از دانشجویان بینالملل ترجیح میدهند که آموزش در رشته حقوق را از مقطع لیسانس شروع کنند. بازه زمانی آموزش در دوره لیسانس دانشکدههای حقوق آلمان بین ۳ الی ۴ سال طول میکشد. اگر قصد تحصیل حقوق در آلمان به زبان آلمانی را در دانشگاه دولتی داشته باشید، هزینهای بابت شهریه پرداخت نخواهید کرد. دانشجویان رشته حقوق برای تأمین هزینههای زندگی دانشجویی در آلمان میتوانند تا ۲۰ ساعت در هفته را مشغول به کار شوند. - تحصیل رشته حقوق آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
بعد از اینکه دوره کارشناسی حقوق را پشت سر گذاشتید، میتوانید برای تحصیل در دوره ارشد اقدام کنید. به طور معمول، تحصیل در دوره ارشد حقوق دانشگاههای آلمانی یک الی دو سال زمان میبرد. از رشتههای پرطرفدار برای تحصیل در آلمان میتوان به حقوق بینالملل، حقوق تجارت، حقوق مالکیت و… اشاره کرد. دانشجویانی که موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد حقوق از دانشگاههای آلمان شدهاند، راحتتر قادر به یافتن شغل در این کشور خواهند بود. - تحصیل مقطع دکترای حقوق در آلمان
دانشجویان بینالملل میتوانند در مقطع دکتری رشته حقوق ادامه تحصیل دهند. به منظور ادامه تحصیل در دوره دکتری باید مدرک چهارساله رشته حقوق یا گواهی اولین آزمون حقوقی را ارائه دهید. اگر مدرکتان را از دانشگاههای سایر کشورها دریافت کردهاید، باید دوره آموزش حقوق را به مدت دو سال نیز بگذرانید. از سایر شروط پذیرش رشته حقوق در مقطع دکتری میتوان به ارائه پروپوزال، انگیزه نامه، ریزنمرات و توصیه نامه اشاره کرد. دانشجویان بینالملل میتوانند در مقطع دکتری حقوق به زبان انگلیسی و آلمانی در اکثر دانشگاههای این کشور ادامه تحصیل دهند. در دانشگاههای آلمانی در مقطع دکتری، علاوه بر مفاهیم نظری، روی یادگیری عملی نیز تمرکز میشود. به همین خاطر، دانشجویان دوره دکتری حقوق، سریعتر وارد بازار کار میشوند.
مدارک لازم برای ثبت نام در دانشگاههای حقوق آلمان
دانشجویان علاقهمند به رشته حقوق، برای اخذ پذیرش دانشگاههای آلمانی باید مدارکی را از قبل آماده کنند. در جدول زیر، فهرستی از مدارک لازم جهت ثبت نام در دانشگاههای حقوق آلمان را تهیه کردهایم؛ البته این اسناد با توجه به مقطع تحصیلی و دانشگاه موردنظرتان متفاوت خواهند بود.
مدارک لازم برای تحصیل حقوق آلمان |
● دیپلم یا مدرک تحصیلی قبلی
● رونوشت نمرات و سوابق تحصیلی ● نمرات آزمون زبان انگلیسی یا آلمانی ● توصیهنامه ● انگیزهنامه ● نامه تمکن مالی ● گذرنامه ● اسناد هویتی ● عکس پرسنلی ● نامه پذیرش ● مقاله علمی ● سوابق کاری و رزومه ● فرم عدم سوء پیشینه ● بیمه درمانی |
هزینه تحصیل رشته حقوق در آلمان
در صورت پذیرش در دانشگاه دولتی آلمان ملزم به پرداخت شهریه نخواهید بود. اما اگر قصد ثبت نام در دانشگاههای خصوصی این کشور را داشته باشید، برای تحصیل در رشته حقوق باید هزینه مشخصی را پرداخت کنید. هزینه تحصیل رشته حقوق در هر یک از دانشگاههای آلمان متفاوت است. به صورت کلی برای تحصیل رشته حقوق در دانشگاههای خصوصی آلمان باید سالیانه بودجهای به اندازه تقریباً ۱۰ الی ۲۰ هزار یورو کنار بگذارید.
لیستی از بهترین دانشگاههای آلمان برای تحصیل در رشته حقوق
از رویاهای بسیاری از افراد میتوان به ادامه تحصیل در دانشگاههای برتر آلمانی به خصوص در رشته حقوق اشاره کرد. به عنوان فردی که قصد ادامه تحصیل در رشته حقوق را دارد، باید با لیستی از دانشگاههای برتر آلمان آشنا شوید. در این بخش، لیستی از دانشگاههای برتر حقوق و رشتههای حقوقی پرطرفدار را در هر کدام بررسی میکنیم.
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس (LMU) مونیخ
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس (LMU) در قلب مونیخ واقع شده است؛ بدون شک در لیست بهترین مؤسسات آموزشی آلمان برای تحصیل در رشته حقوق قرار میگیرد. بیش از هزار دانشجوی بینالملل در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند. در این دانشگاه از رویکردهای آموزشی پیشرفته و مبتنی بر تحقیق برای آموزش حقوق به دانشجویان استفاده میشود. جهت کسب اطلاعات دقیق درباره این دانشگاه و رشتههای حقوقی آن به آدرس www.en. uni muenchen. de مراجعه کنید.
دانشگاه هایدلبرگ (University of Heidelberg)
از برترین دانشگاههای آلمانی برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری حقوق میتوان به هایدلبرگ اشاره کرد. این دانشگاه به دلیل کیفیت سیستم آموزشی تا به امروز توانسته است که جوایز نوبل زیادی را دریافت کند. از آنجایی که دانشجویان بینالمللی زیادی در رشته حقوق در هایدلبرگ تحصیل میکنند، مدرک حقوق این دانشگاه در سطح جهان شناخته شده است.
دانشگاه آزاد برلین (University of Berlin)
دپارتمان حقوق دانشگاه آزاد برلین دارای سه واحد مجزا مربوط به حقوق مدنی، حقوق عمومی و حقوق جزا است. هر واحد به طور مستقل و همگام با واحدهای دیگر برای آموزش به دانشجویان حقوق با یکدیگر همکاری میکنند. مسائل حقوقی براساس روشهای نوین در این دانشگاه به دانشجویان آموزش داده میشوند.
دانشگاه آگسبورگ (Augsburg University)
دانشگاه آگسبورگ از مؤسسات آموزشی دولتی نسبتاً جدید آلمان است که در سال ۱۹۷۰ فعالیت خود را آغاز کرد. آگسبورگ توانسته است که در لیست دانشگاههای برجسته آلمان قرار بگیرد. دانشگاه آگسبورگ برای دانشجویان بینالملل رشته حقوق فرصت انجام کارهای تحقیقاتی و شرکت در دورههای کارآموزی را فراهم میکند. در این دانشگاه، تحصیل به زبان انگلیسی نیز برای دانشجویان حقوق امکانپذیر است. دروس حقوقی توسط اعضاء هیئت علمی با تجربه و دارای سابقه در زمینه حقوق بینالملل تدریس میشوند. بنابراین، کیفیت آموزش در رشته حقوق در دانشگاه آگسبورگ بسیار بالا است.
دانشگاه برمن (University of Bremen)
از مراکز آموزشی دولتی آلمان برای تحصیل در رشته حقوق میتوان به دانشگاه برمن اشاره کرد. دروس رشته حقوق در دانشگاه برمن به زبان انگلیسی به دانشجویان بینالملل آموزش داده میشود. دانشجویان میتوانند مباحث مربوط به حقوق بینالملل عمومی و خصوصی و حقوق تطبیقی را در دانشگاه برمن آموزش ببینند.
دانشگاه فرایبورگ (University of Freiburg)
از برترین دانشگاههای آلمان برای تحصیل در رشته حقوق میتوان به فرایبورگ اشاره کرد. در فرایبورگ روی تحقیق و پژوهش تأکید زیادی میشود. دانشگاه فرایبورگ روی رشتههایی از قبیل حقوق تجارت و بینالملل متمرکز است. هدف دانشگاه فرایبورگ، آمادهسازی دانشجویان برای شروع به کار در شرکتهای بینالمللی حقوقی و چندملیتی و سازمانهای دولتی است. از آنجایی که تحصیل در رشته حقوق به زبان انگلیسی در فرایبورگ امکانپذیر است، این دانشگاه دانشجویان بینالملل زیادی را در طی سال جذب میکند.
دانشگاه لایبنیتس هانوفر (Leibniz University Hannover)
دانشگاه لایبنیتس هانوفر در سال ۱۸۳۱ به عنوان یکی از مؤسسات پیشرو در علم و فناوری، فعالیت خود را در آلمان آغاز کرد. در لایبنیتس هانوفر روی تحقیق و نوآوری تمرکز زیادی میشود. دانشجویان میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد حقوق مالکیت فکری و حقوق فناوری اطلاعات در لایبنیتس هانوفر ادامه تحصیل دهند. از آنجایی که دروس مربوط به حقوق مالکیت فکری و حقوق فناوری اطلاعات به زبان انگلیسی در لایبنیتس هانوفر تدریس میشوند؛ آموزش در این دانشگاه مورد استقبال دانشجویان بینالملل قرار گرفته است.
اقامت در آلمان بعد از فارغ التحصیلی در رشته حقوق
دانشجویان بینالملل بعد از فارغ التحصیلی از رشته حقوق باید کشور آلمان را ترک کنند. اما راهی برای تمدید اقامت بعد از فارغ التحصیلی نیز وجود دارد. به شرطی که دانشجویان بعد از اتمام دوره تحصیل حقوق در آلمان کار پیدا کنند، واجد شرایط تمدید اقامت خواهند بود. در دوره ۱۸ ماهه بعد از فارغ التحصیلی، دانشجویان بینالملل این فرصت را دارند که با ارائه رزومه قوی تحصیلی و کاری و مهارت زبان آلمانی در این کشور شغل دلخواه خود را پیدا کنند. بعد از دریافت نامه از کارفرمایی آلمانی، دانشجویان واجد شرایط دریافت ویزای کاری و تمدید اقامت در آلمان هستند.
سخن آخر
از پرطرفدارترین رشتهها در بین دانشجویان بینالملل میتوان به حقوق اشاره کرد. با داشتن مدرک حقوق، علاوه بر وکالت میتوانید در ادارهها، شرکتها و دفاتر خدمات حقوقی هم مشغول به کار شوید. هر کدام از دانشگاههای لایبنیتس هانوفر، برمن، آگسبورگ، هایدلبرگ و لودویگ ماکسیمیلیانز مونیخ، امکان تحصیل حقوق در آلمان را برای دانشجویان بینالملل فراهم کردهاند. دانشجویان بینالملل میتوانند از بورسیه تحصیلی نیز برای انجام کارهای تحقیقاتی مرتبط با رشته حقوق استفاده کنند. در صورتی که پذیرش رشته حقوق دانشگاه آلمان را به دست آوردید، باید برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید. سعی کنید تحقیقات خود را از منابع معتبر و به طور کامل پیش از هر تصمیمی انجام دهید.
سوالات متداول
1. آیا دانشجویان بینالمللی رشته حقوق از بورسیه تحصیلی بهرهمند میشوند؟
بله؛ برخی از دانشگاههای آلمانی به دانشجویان رشته حقوق بورسیههایی مانند DAAD، بورسیه بنیاد هاینریش بل، بورسیه بنیاد فردریش ایبرت و Deutschlandstipendium را ارائه میدهند. 2. بازار کار رشته حقوق در آلمان به چه صورت است؟
به دلیل نرخ پایین بیکاری و توجه دولت آلمان به این رشته، فارغ التحصیلان حقوق شانس بیشتری برای دستیابی به فرصتهای شغلی خواهند داشت. 3. بهترین دانشگاههای آلمان برای تحصیل در رشته حقوق کدامند؟
از بهترین دانشگاههای آلمان برای تحصیل در رشته حقوق میتوان به لایبنیتس هانوفر، برمن، آگسبورگ، هایدلبرگ و لودویگ ماکسیمیلیانس مونیخ اشاره کرد. 4. آیا تحصیل رشته حقوق در آلمان فقط به زبان آلمانی امکان پذیر است؟
خیر؛ برخی از دانشگاههای آلمانی، امکان تحصیل در رشته حقوق به زبان انگلیسی را نیز برای دانشجویان بین الملل فراهم کرده اند.
منابع: mastersportal.com | msingermany.co.in | standyou.com | buddy4study.com | getgis.org | mygermanuniversity.com | leverageedu.com | careersky.in | kummuni.com | erudera.com | meridean.org | standyou.com | afterschoolafrica.com